Bed and breakfast EnglishBed and breakfast Danmark

The Nordic cuisine

Noma er nummer et og verdens bedste tre-michelin-stjerne restaurant drevet af kokken rené redzepi. siden åbningen i 2003 er noma blevet anerkendt fire gange som bedste i verden af verdens 50 bedste restauranter og nu igen i 2021.-med det nye sted, udviklet og bygget i partnerskab med Vores verdenskendte arkitekt BIG-Bjarke Ingels gruppen . 11 rum er tæt samlet omkring køkkenet, som overvåger gæstearealerne, herunder hoved- og private spisestuer.

The World’s Best Restaurant

noma  København

Noma er nummer et og verdens bedste
Danmark er destinationen, kronet som Verdens bedste madmekka 2021

Den nye Noma med kokken René Redzepi Copenhagen har bekræftet sit ry som det ypperligste globale spisested i øjeblikket, efter Verdens top spisesteder sluttede i København med første og anden pladsen i 2021, udvalgt blandt verdens 50 bedste restauranter og tog priser som gastronomiens Oscars.
Noma som nummer 1 og Geranium lige efter.

Ved den prestigefyldte prisuddeling World's 50 Best Restaurants, der i 2021 fandt sted i Antwerpen i Belgien, blev restaurant Noma kåret til verdens bedste, mens Geranium indtog andenpladsen.

Arkitektur og gastronomi i en højere enhed

noma  Greater Copenhagen

Verdens dygtigste arkitekt og verdens bedste Restaurant i en højere enhed
Hver bygning i bygningen er forbundet med glasoverdækkede stier, hvor kokke og gæster kan følge ændringerne i vejr, dagslys og årstider - hvilket gør det naturlige miljø til en integreret del af den kulinariske oplevelse. Gæsterne har mulighed for at gå gennem hver af de omkringliggende bygninger og opleve en række forskellige nordiske materialer og byggeteknikker: grillen er en kæmpe walk-in hytte, og loungen ser ud og føles som en kæmpe, hyggelig pejs udelukkende lavet af mursten inde og ude.

Verdens bedste Restaurant 2021

René Redzepis tre Michelin-stjernede Noma er igen nået toppen af verdens 50 bedste restauranter, en udnævnelse der tiltrækker feinsmeckere fra ind og udland. Kun Noma i København har været øverst på listen ved fire tidligere lejligheder.

En eftertragtet oplevelse
Noma har i kølvandet på Michelin-udgivelserne oplevet en sand bookingstorm, hvor gæster fra både ind- og udland vil opleve restaurant noma´s høje gastronomiske niveau.

Køkkenchefen René Redzepis synes at have ganske særlige evner, hvor intet er forceret eller overdrevet.

Ved den prestigefyldte prisuddeling World's 50 Best Restaurants, der i 2021 fandt sted i Antwerpen i Belgien, blev restaurant Noma kåret til verdens bedste, mens Geranium indtog andenpladsen.

noma København
ligger i København, Restaurant noma Refshalevej 96 1432 København
Telefon: +45 3296 3297

Nordisk køkken 'Nordic cuisine' har været på en vældig rutsjebanerejse i løbet af det sidste årti og i dag er Danmark blandt verdens mest innovative og spændende indenfor gastronomiområdet. 

Lokale specialiteter, økologiske produkter i en liga for sig og en hyldest til begrebet jord til bord og jord til sjæl har sat Danmark solidt på det globale kulinariske landkort. 

Med nogle af verdens bedste kokke, foodies og gastronomientusiaster, er Danmark førende med et iøjnefaldende udvalg af fine fødevarer at vælge imellem.

Michelin-stjernede restauranter i Danmark

Det nordiske køkken findes overalt i landet, og du behøver ikke at søge vidt omkring for at få en ekstraordinær oplevelse. Hovedstaden København og anden by Aarhus (i Jylland) tilbyder i alt ikke mindre end 18 Michelin-restauranter – heriblandt den suveræne danske spisedarling Noma (kåret som verdens bedste restaurant, 2014), og de 3 nyligt hædrede Michelin-restauranter i Aarhus: Frederikshøj, Gastromé og Substans.

Traditionel dansk frokost

I Danmark er frokosten normalt et koldt måltid bestående af et par enkelt tilberedte stykker smørrebrød (åbent rugbrødssandwich) med skiver pålæg eller fisk.

Måltidet begynder med fisk, normalt syltede sild (marinerede sild), eller en anden sildemad. Silden marineres normalt enten i en klar sød, pebret eddikesauce (hvide sild) eller i en rød krydret eddike (rød sild). sild kan også komme i en række forskellige cremefraiche-baserede saucer, herunder en karrysauce, som er meget populær. Den hvide sild serveres typisk på smørsmurt, sort rugbrød, toppet med hvide løgringe og karrysalat (en cremefraichebaseret sauce, smagt til med karry og hakket pickles) og serveret med hårdkogte æg og tomatskiver.

Hvis du besøger Danmark, skal du nok se Danmarks største turistattraktion " Hamlets Slot" i Elsinore, omkring 45 km. Nord for København.
Mange krydstogtskibe besøger Helsingør hvert år for at se Kronborg / Hamlets slot og opleve Hamlets by Helsingør fra 1500-tallet, og lære mere om Hamlet og hvorfor William Shakespeare valgte Kronborg som rammen om det verdensberømte Hamlet-skuespil.

Hvis du er gæst på et krydstogtskib eller på anden vis besøger Helsingør, så gå ikke glip af - - "en smag af Danmark" som du kan opleve autentisk på en lokal restaurant i Hamlet-byen Helsingør, som serverer rigtig Dansk smørrebrød,

Cafe Olai Helsingør
Restaurant Cafe Olai Helsingør

Glem for en enkelt dags skyld det store udvalg af mad du hver dag bliver proppet med af krydstogtskibet og jump ind på det historiske Café Olai i Helsingør

Cafe Olai slog dørene op for første gang den 10. december 1987, og er i dag en institution i byen.

Cafe Olai afspejler det gamle Helsingør i både atmusfære som indretning, og selv priserne er fra 1/4 århundrede siden.

Cafe Olaihar et velholdt renumé der rækker langt ud over landets grænser. Cafe Olai er et af de bedste spisesteder i Helsingør og omtales jævnligt i magasinerne Travel News og Globetrotter, som en del af Helsingørs kultur.

Åbningstider:
Mandag til fredag 10.30 - 22.00
Lørdag 10.00 til 22.00
Søndag 12.00 - 22.00
Køkkenet lukker 1 time før, hele dagen
Telefon: 49 20 16 07   www.cafeolai.dk

Mail cafeolai@cafeolai.dk  

Cafe Olai er en enkeltmandsvirksomhed, ejet af Kristian Parnel Tlf; 40 686843

 Ann-Carina Parnell  og Sonja Nielsen, begge uddannede kokke og - både kolde og varme jomfruer, og står for den daglige drift og har altid lagt vægt på kvalitet og god mad til en overkommelig pris.